2021-12-30 11:04:06• hírek • Bede Emőke / Agerpres

Vasúti viaduktról vetette magát a mélybe egy máramarosi férfi

A Máramaros megyei hegyimentő közszolgálat közösségi oldalán számolt be egy szerda esti bevetésről, mely során egy egészségügyi problémákkal küzdő férfi felkutatásában kérték az egység segítségét.

A közszolgálat felsővisói és borsai munkatársai Izaszacsal településen csatlakoztak a kutatáshoz, sajnos azonban a keresőcsapatok már csak az eltűnt személy holttestét találták meg. Úgy tűnik, a férfi egy vasúti viaduktról vetette magát a mintegy 30 méteres mélységbe, melynek következtében azonnal szörnyethalt.


A vasiledale.ro úgy tudja, a szóban forgó férfi a borsai tűzoltóállomáson teljesített szolgálatot, viszont az elmúlt két hónapban betegszabadságon volt, mivel öngyilkossági kísérletet követett el. Akkor a felesége mentette meg az életét, és kórházban is ápolták. A tűzoltó házas volt, két árvát hagyott hátra.



Forgalmas időszak a hegyimentők számára


Több mint 110 segélyhívás érkezett az elmúlt 24 órában az országos hegyimentő-szolgálathoz, amelynek munkatársai 120 személyt helyeztek biztonságba. Közülük 42-t kellett kórházba szállítani. A Salvamont Facebook-oldalán csütörtökön közzétett bejegyzés értelmében az elmúlt napban 114 hívás futott be diszpécserszolgálatukhoz, ezek közül a legtöbb Brassó (15) és Sinaia (14) térségéből. Emellett riasztották a hegyimentőket Voineasa, a Krassó-Szörény megyei Kis-Havas, Lupény és Predeál környékéről, továbbá Neamţ, Kolozs, Máramaros, Suceava, Szeben, Gorj, Hargita, Bihar, Fehér, Dâmboviţa és Beszterce-Naszód megyéből is. Akcióik nyomán 120 személyt helyeztek biztonsága, közülük 42-t kellett kórházba szállítani.


A hegyimentőket tanácsokért és a sípályákkal, hegyvidéki turisztikai útvonalakkal kapcsolatos információkért is megkeresték a turisták, összesen 22 ilyen hívást kaptak az elmúlt 24 órában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: